domingo, 20 de mayo de 2018

PAU JULIOL OPCIÓ B

1.Assenyala tres gèneres cinematogràfics que conegues i descriu les característiques de cadascun d'ells citant pel·lícules que
serveixen d'exemple.

El génere de terror: la seua trama va dirigida a produir en el espectador emocions com por, temor o pànic y jugar amb eixes emocions provocant sobresalts, suspensos, etc. Els personatges solen sér assasinats per assasins despiadats o poseits per forces sobrenaturals. Podem destacar pel·lícules com: "La nit dels morts vivents" i "Nosferatu"

El génere d'aventures: les escenes  rebossa acció, com batalles, persecucions, etc.
Solen apareixer personatges estereotipats com un héroi fort i valient, un villà, una dona en apurs, etc. La acció
 dramática sol ocurrir fora dels espais cotidians i solen ser el llocs com selves, desserts, galaxies, etc.
Se li dona més atenció a l'ambientació, vestuari i maquillatge que al guió. Destaquen pel·lícules com "El sentor dels aneills", "Indiana Jones" i "Star Wars"

El génere de drama: El drama centra la seua temàtica en los conflictes emocionals de les persones. Són histories que traten les cuestions decisives de la vida como l'amor, els celos, el desamor, la maternidad, etc.

Destaquen pel·lícules com "La lladrona de llibres"

2. 
Les bandes sonores poden ser usades per enaltir i incrementar les emocions suggerides per la imatge. Descriu, servint-te
d’exemples, dos moments cinematogràfics on aquesta funció del so sigui clau per a la història. 

Per exemple, la banda sonora de les pel·lícules de "Star wars" feta per John Williams que va pasar a l'história junt a la pel·lícula. Uns dels moments més memorables d'aquesta banda sonora és quan apareix el personatge de Darth Vader amb "La marxa imperial" de fons, que li dona una sensació d'estar present amb una figura imponet i maligna.


També destaca la pel·lícula "Rocky" en la que la banda sonora en l'escena en la que Sylvester Stallone entrena per a el combat que li dona epicitat. Aquesta música ha donat lloc a decenes d'imitacions. Fou una de les pioneres en insertar una escena en mitj de la pel·lícula amb la cançó principal a mode de videoclip.


3.
Principals diferències entre la notícia i l'editorial com a gèneres informatius. Raona i argumenta per què és necessari
diferenciar tots dos gèneres informatius.

Una notícia es el relat o redacció que refereix a un fet novedos ocurrit dins d'una comunitat o determinat àmbit específic, que fa que mereixca su divulgació

Un editorial es un génere periodístic, que consistix en un textoe no firmat que explica, valora y jutja a un fet noticiós d'especial importancia. Se tracta d'una opinión colectiva, d'un judici institucional formulat en concordancia amb la línea ideológica del medi.


Es molt important saber diferenciar tots els géneres informatius perque avans de llegir qualsevol cosa tens que saber d'on prové i per qui està escrit perque la intenció pot variar. 

4. Analitza la següent fotografia, en els seus dos nivells, denotatiu i connotatiu. Suggereix un títol que descrigui el seu sentit.


Jo li podría de títol "El sistema educatiu"

En la imatge podem vore un tipus de desagüe que ajuda a desfer-se del aigua juno a un cordó donant a entendre que és el barret de la graduació. El tema es completament educativu.
En quant a la composició trobem un element central recolçant sobre una madera i amb un fons blanc.
Jo crec que aquesta fotografía expresa que, de la educació que es ensenya, s'oblida la matjor part d'ella. Es una dura crítica contra el sistema educatiu en la actualitat.
Es una imatgen en blanc i negre aon tota la atenció se centra en eixa gran metàfora que impresiona per su significat.
Si que observem profunditat amb la paret del fons.
Es un pla frontal destacant el objete. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario