domingo, 20 de mayo de 2018

Citizen Kane: importancia en el món del cinema

"Citizen Kane" és una pel·lícula feta al 1941 per el director Orson Welles. Malgrat que la pel·lícula d'Orson Welles no inventà res tècnicament parlant, pero va aunar tot lo que els seus maestres varen fer abans d'innovador i ficar-lo en una sola pel·lícula, per això aquesta ha sigut reconeguda com una de las millors produccions cinematogràfiques de l'història, per dues raons principals; la primera, el seu guió, i la segona, l'utilització dels plans i les diferents angulacions que s'havien creat fins a l'època.

El guió, basat en els grans magnats de l'época, William Randolph Hearst, que tenia el monopoli complet dels periòdics, i la seua forma de simbolitzar aquest personatge: Rosebud, el nom que se l'havia donat a la seua amant. També, el enigma constant fins al final de la pel·lícula, en que es descobreix què significava realment Rosebud: el seu trineu de quan era un nen, la seua infància perduda.

D'altra banda, l'utilització de totes les tècniques angulars dels plans del cinema existents fins a l'època, a més d'una nova utilització del pla de cuc, i una ingeniosa posició dels plans i utilització d'aquestes per ressaltar característiques narratives del guió.

El so extradiegétic també jugà un gran paper a aquesta pel·lícula al ser més expresiu, a més d'una elaborada posada en escena i la capacitat del director de moure la càmera més enllà del enquadrament amb sutil agilitat i fluidesa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario